در طراحی سایت یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که چگونه در طراحی سایت اعتماد مخاطب را به دست بیاورید؛ یا به عبارت دیگر چگونه با طراحی یک سایت اصولی حس اعتماد را در مخاطب ایجاد کنید و از طریق آن به اهداف تعیینشده خود برسید. بسیاری از فقط افراد با یک نگاه وب سایت را ترک می کنند و حس بی اعتمادی به وب سایت در آنها ظاهر می شود که این دقیقاً به نحوه طراحی سایت شما و دیگر المان های مربوط به آن بر می گردد.برای طراحی یک سایت حرفه ای و مخاطب پسند می توانید از بهترین شرکت طراحی سایت در ارومیه کمک بگیرید.
ما در این مقاله به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد؟
- چگونه اعتماد مخاطب را در طراحی سایت به دست بیاورید؟
- نکات اساسی در طراحی سایت برای جذب اعتماد مخاطب؟
- بین طراحی سایت و حس اعتماد چه ارتباطی وجود دارد؟
- اصول مهم و اساسی در طراحی سایت کدام اند؟
- ظرفیت های طراحی سایت کاربردی و اورجینال را نام ببرید؟
جذب اعتماد مخاطب با استفاده از طراحی سایت
یکی از مواردی که کاربران را تشویق به ماندن یا ترک وب سایت می کند، ظاهر وب سایت به همراه محتوای تولیدی و دیگر المان هایی است که در طراحی سایت برای جلب توجه و همچنین زیباسازی استفاده میشود، بنابراین طراحی یک سایت اصولی می تواند گامی در جهت القای حس اعتماد بین کاربر و شما باشد که با یک طراحی مدرن و در عین حال ساده بدون ارتباط فیزیکی حاصل میشود. بسیاری از صاحبان مشاغل و حرفه های مختلف اگر از سیستم آمارگیری پیشرفته در وب سایت خود استفاده کنند متوجه خواهند شد که بسیاری از کاربران فقط از صفحه مورد نظر بازدید کرده اند و صرفاً از دیگر صفحات وب بازدید به عمل نیاورده اند و این نشان دهنده این نکته است که شما در جذب اعتماد مخاطب یا کاربر در بخش طراحی سایت ناتوان عمل نموده اید.
تحقیقات انجام شده در این زمان این واقعیت را روشن می کند که بسیاری از کاربران در یک ثانیه اول مشاهده وب سایت بدون در نظر گرفتن محتوا و خواندن حتی یک کلمه آن را ترک میکنند چرا که به محض مشاهده وب سایت شما این حس در ذهن مخاطب ایجاد میشود که وب سایت شما قابل اعتماد است یا خیر و آیا ارزش خواندن دارد و یا خیر، به همین دلیل و به خاطر همین یک ثانیه است که بسیاری از مخاطبان وب سایت را ترک میکنند. بازدیدهای کوتاه از یک وب سایت این موضوع مهم را مطرح می کند که طراحی وب سایت شما نتوانسته مخاطب را مجذوب کند به همین دلیل بدون خواندن مطالب آن را ترک کرده است. قطعاً این اتفاق برای شما نیز به هنگام مشاهده وب سایتهای متنوع اتفاق افتاده که پس از مشاهده وب سایت آن را به دلایل مختلف ترک نموده اید. به همین دلیل ما در این مقاله راهکارهای مورد استفاده در طراحی وب سایت برای جلب مخاطب را برای شما بازگو می کنیم، پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.
اصول مهم و اساسی در طراحی سایت برای جلب اعتماد مخاطب
برای جلب اعتماد مخاطب در یک وب سایت راه های مختلفی وجود دارد که ما در این بخش به برخی از مهمترین آنها که می بایست در طراحی سایت به آن توجه داشت را برای شما بیان می کنیم که به قرار زیر هستند.
به وعده هایتان در طراحی سایت جامعه عمل بپوشانید
ساده ترین راه در طراحی وب سایت این است که به این بیندیشید که مخاطب به دنبال چه چیزی است و برای چه منظور به وب سایت شما سر می زند و از آن بازدید می کند. به وعده که در طراحی سایت می دهید عمل کنید چرا که مخاطب حافظه قوی ای دارد و همین عمل به وعده هایتان در جلب اعتماد مخاطب تأثیرگذار است، به طور مثال اگر قرار بر این است که طراحی سایت شما پس از یک هفته کاری آماده شود باید دقیقاً در همان زمان طراحی سایت شما تمام شود. توجه داشته باشید که عمل به وعده هایتان بخش های مختلفی از جمله ارسال مطلب، ارسال خبرنامه، به روز رسانی محتوا و … را شامل می شود، به این صورت که اگر روزانه شما یک مطلب ارسال می کنید مخاطب هر روز رأس ساعت منتظر مطلب جدیدی از شما است مگر آنکه قبلاً قرار دیگری گذاشته باشید.
یکی از مواردی که بسیاری از وب سایتها به آن توجه نمیکنند این است که زمانی که شما خبری را برای کاربران خود ارسال می کنید، دیگر نیاز نیست پیام تبلیغاتی را در آن بگنجانید و دقیقاً آن چیزی را به کاربر ارائه دهید که به خاطر آن در خبرنامه شما عضو شده است و از ارسال تبلیغات خودداری کنید، عمل به این نکته یکی از نقاط درخشان کسب و کارها به شمار می رود چرا که اعتماد مخاطب را به همراه دارد و این اعتماد خود به خود در آینده این حس را در مخاطب ایجاد می کند که شما برای حضورش ارزش قائلید و به همین دلیل به مشتری وفادار شما تبدیل میشود.
توجه به سازگاری در طراحی سایت
سازگاری در اصل روشی برای ارائه مطالبی به شمار می رود که نسخه هایی از آن را قبلاً مشاهده نموده اید که میزان توان یادگیری کمتری را از مخاطب طلب می کند. در واقع زمانی که مخاطب یا کاربر با وب سایت قدیمی شما تعامل و رابطه برقرار می کند هر گونه تغییر در واسط کاربری ذهنیت مخاطب را با مشکل روبه رو می کند. بنابراین بهترین روش در طراحی یک وب سایت اولاً این است که به این نکته توجه کنیم که مخاطبان ما احساس راحتی بیشتری داشته باشد و از سوی دیگر نیاز کمتری را برای آموزش به هنگام استفاده از وب سایت داشته باشد ثانیاً اگر به دنبال ایجاد تغییرات هستید تغییرات را به صورت آرام و پیوسته دنبال کنید و اینگونه نباشد که تغییرات به سرعت انجام شو،د بنابراین تغییرات را در یک بازه زمانی مشخص کوتاه مدت انجام دهید تا ذهن مخاطب برای ایجاد تغییرات آماده شود.
نکته ای که به هنگام رعایت سازگاری وب سایت باید به آن توجه ویژه داشت این است که در نسخه هایی با بازخورد متفاوت را در نظر داشته باشیم و اصول سازگاری را رعایت کنیم، به عنوان مثال زمانی که شما یک سایت مجزا و یا به اصطلاح رسپانسیو را برای دیگر گجت ها و همچنین نمایشگرهای کوچک که دارای عناصر و کاربردی شبیه به وب سایت اصلی هستند را در نظر بگیرید.
طراحی سایت باید تمیز، ساده و روان باشد
طراحی سایت باید ساده، روان و تمیز باشد، بنابراین از ایجاد شلوغی زیاد در رنگ و حاشیه در طراحی وب سایت بپرهیزید. اگر به دنبال این هستید که اعتماد مخاطب را به خود جلب کنید باید ایجاد فضای خالی در وب سایت را به همراه ترکیب بندی رنگها متناسب با محتوا، رنگ پس زمینه، محتوای خوانا و … را رعایت کنید.
در طراحی وب سایت هیچگاه، کاربرد وب سایت را فدای زیبایی نکنید، بنابراین در طراحی سایت بین نوشته های خود و رنگ زمینه از تضاد رنگها استفاده کنید که در عین سادگی مخاطب با آن احساس راحتی بیشتری می کند، تا استفاده از زمینه ای کنتراست نزدیک تر و پایین تر به رنگ متن و محتوای شما دارد، شاید این عمل زیبا به نظر برسد ولی جذابیت آن ظاهری است و کاربردی نیست.
استفاده از زمینه های یکسان در طراحی سایت
استفاده از زمینه های یکسان را در تمامی صفحات خود رعایت کنید به این صورت که وقتی کاربر صفحه یا وب سایت شما را مشاهده می کند و در همان حال به صفحه دیگری می رود باید همان زمینه ها را مشاهده کنید و صفحات چندان با یکدیگر از نظر طراحی تفاوت نداشته باشند؛ چرا که مخاطب این توقع را از شما دارد که به محض مشاهده صفحه بعدی وب سایتتان همچون قالب قبلی باشد و تفاوت چندانی نداشته باشد. استفاده از یکسان سازی قالب در دیجیتال مارکتینگ ها اهمیت بیشتری دارد، فرض کنید کاربری قصد خرید بلیط سینما یا تئاتر و … را دارد و اگر در صورتی که صفحات فروش شما با صفحه اول که کاربرد آن را مشاهده کرده است متفاوت باشد اعتماد مخاطب سلب میشود، به همین دلیل امکان خرید بلیط تا حدود زیادی کاهش پیدا می کند.
در سایت های محتوایی نیز روال به همین صورت است، شما باید به این نکته توجه داشته باشید که باید طراحی وب سایت شما به گونه ای باشد که مخاطب با مرور بخش های مختلف صفحات وب سایت با ظاهری متفاوت و فاحش رو به رو نشود. در طراحی سایت یک مثال معروف وجود دارد که می گوید یک صندلی در درون یک اتاق، یک اتاق در یک خانه و یک خانه در یک محله و یک محله در یک شهر است که در کنار یکدیگر معنا و مفهوم پیدا می کند که دقیقاً همین مطلب را می رساند که صفحات مختلف وب سایت باید با یکدیگر همسان باشند و یکدیگر را تکمیل کنند. بنابراین طراحی سایت باید در چارچوب اصول و متناسب با وب سایت باشد چرا که ساختار شکنی در آن باعث میشود مخاطب سردرگم شود.
در طراحی سایت با صدای خودتان با مخاطب صحبت کنید
تقلید و استفاده از روشهایی که دیگران استفاده میکنند باعث بی اعتمادی مخاطب به شما میشود، به همین دلیل بهتر است خودتان باشید. در گوشه و کنار این مرز و بوم این امر قابل مشاهده است که بسیاری از افرادی که تازه کار هستند سعی میکنند خود را از نظر نام و حتی برند شبیه افراد موفق کنند که نمونه هایی از این قبیل بسیار زیاد است. این عمل نوعی تقلب به شمار می رود که شاید در کوتاه مدت عوایدی داشته باشد ولی در دراز مدت که مخاطب به ناگفته ها پی می برد سبب بی اعتمادی میشود.
بسیاری از کارفرمایانی که شروع به کسب و کار میکنند سعی در طراحی وب سایتی مشابه وب سایت رقیب را دارند و این یکی از اشکالات عمده در طراحی به شمار می رود، بنابراین در اینجا نقش طراح مهم جلوه می کند که باید از خطرات چنین عملی کارفرما را باز دارد و خطرات آن را گوشزد کند. در طراحی وب سایت خودتان باشید و برند خود را جاودانه و موفق جلوه دهید بدون آنکه تقلب یا تقلید کنید.
به جای طراحی سایت برای موتورهای جستجوگر آن را برای مخاطب طراحی کنید
بسیاری از افراد در طراحی سایت بیشتر تمرکز خود را برای سئو در موتورهای جستجوگر می گذارند و این دقیقاً همان چیزی است که به اعتماد مخاطب خدشه وارد می کند، چرا که مخاطب خود را بازیچه ای برای رسیدن به خواسته های طراح قلمداد می کند. درست است که سئو نقش بی بدیلی در طراحی سایت دارد ولی باید به نحوه بارگذاری و استفاده از کلمات کلیدی و چگونگی لینک شدن آنها و نحوه نمایش کدها و دیگر المان ها در طراحی سایت توجه کرد و در کنار هم این عوامل باید مخاطب را در نظر گرفت چرا که تمامی این موارد برای جذب مخاطب است، تمامی سعی و تلاش خود را برای جلب اعتماد موتورهای جستجوگر به کار نگیرید چرا که افراط در سئو نتایج معکوسی دارد و علاوه بر آن باعث رویگردان مخاطب از وب سایت شما میشود.
اگر استفاده از کلمات کلیدی صرفاً جهت جذب بازدید کننده باشد و محتوای ارائه شده مطلب خاصی را ارائه نکند دیر یا زود حس بی اعتمادی مخاطب فوران می کند و این نتایج خطرناکی را به دنبال دارد و از سوی دیگر در آینده نیز این تقلب شما توسط موتورهای جستجوگر شناساسی میشود و در نتیجه همه آنچه را که به دست آورده اید را از دست خواهید دید و به یک ورشکسته تبدیل خواهید شد.
تغییرات را به صورت مداوم انجام دهید
از تغییرات سریع در وب سایت خود خودداری کنید و تغییرات را به آهستگی و در مدت زمان مشخصی انجام دهید؛ چرا که ایجاد تغییرات ناگهانی و سریع به یکباره سبب شک و تردید در مخاطب میشود، طوری که حتی در بسیاری از این موارد این تغییرات برای خود انسان نیز شناخته شده نیست. فرض کنید زمانی که شما از خانه خارج می شوید و پس از چند روز در خانه شما تغییراتی در شکل و نما ایجاد میشود، زمانی که به خانه بر می گردید واکنش شما به چه صورت خواهد بود قطعاً ابتدا فکر می کنید که کوچه یا محله و حتی خانه را اشتباهی رفته اید ولی اگر این تغییرات به آهستگی انجام شود شما هیچوقت این حس را پیدا نمی کردید، در طراحی سایت نیز همین طور است اگر به یکباره تغییرات ایجاد شود مخاطب دچار تردید میشود و دنبال اثبات هم نیست و وب سایت شما را ترک می کند. کاربر دوست دارد زمانی که به وب سایت شما مراجعه می کند تغییرات ایجاد شده برایش کاملاً قابل درک و تشخیص باشد، بنابراین این تغییرات آهسته و مداوم است که حسن اعتماد را در مخاطب زنده نگه می دارد و این حس را به مخاطب القاء می کند که شما در صفحه قبل نیز همراه ما بوده اید و ما برای شما ارزش قائل هستیم.
طراحی سایت را با تمایلات کاربر همراه کنید
افراد از فریب خوردن گریزان هستند به همین دلیل اگر شما به هر وسیله ای بخواهید افکار و نیات خود را به مخاطب غالب و نشان دهید به گونه ای که مخاطب آن را نپسندد باعث بی اعتمادی میشود. به طور مثال ارائه آپ های تبلیغاتی یا استفاده از تبلیغات درون متنی سبب میشود تا مخاطب فکر کند شما به دنبال خواسته ای هستید و هدف شما از اول همین بوده است که مثلاً این فایل را بفروشید، در حالی که سایت شما دیجیتال مارکتینگ نیست و این یعنی اینکه شما برای مخاطب ارزش قائل نیستید و به دنبال منافع اقتصادی هستید. دقیقاً همان چیزی را ارائه کنید که مخاطب دنبال آن هست و سایت خود را بر مبنای آن ایجاد نموده اید پس با مخاطب صادق باشید.
فرآیند طراحی سایت خود را به صورت ساده انجام دهید نه به صورت ساده لوحانه
به هنگام ارائه توضیح در ارتباط با مطالب مورد استفاده از بیان جزئیات آن خودداری کنید، چرا که این عمل اگر چه کار مخاطب را ساده و راحت می کند ولی در عمل این حس را در مخاطب ایجاد می کند که شما یک احمق هستید و ما باید همه چیز را با تمام جزئیات برای شما بازگو کنیم. به همین خاطر بهتر است همیشه حس کنجکاوی و کشف حقیقت را در مخاطب بیدار نگه دارید، چرا که لذت کشف حقیقت از بیان ساده انگارانه حقیقت لذت بخش تر است، بنابراین از بیان توضیحات اضافه خودداری کنید.
از ورود به حریم خصوصی افراد بپرهیزید
نکته ای که به هنگام طراحی سایت وجود دارد این است که تا چه اندازه ای می توان طراحی وب سایت و ارائه مطالب را بر اساس خواسته های مخاطب طراحی نمود و اصولاً این امکان وجود دارد که بتوان تمامی احوالات شخصی مخاطب را به دست آورد. بسیاری از وب سایتها با استفاده از روشهای مختلفی اطلاعاتی را از مخاطب دریافت میکنند و بر اساس آن به طراحی سایت می پردازند، ولی توجه داشته باشید که اگر استفاده از این ابزار به گونه ای باشد که ناقض حریم خصوصی باشد و مخاطب حس کند که شما قصد جاسوسی از حریم خصوصی وی را دارید به شما بی اعتماد میشود، بنابراین برای طراحی خود حد و مرزی قائل شوید طوری که حریم خصوصی مخاطب پایمال نشود.
سخن پایانی
طراحی سایت یکی از مواردی است که باید با استفاده از فاکتورهای زیادی آن را به سرانجام مقصود رساند تا بتوان از آن نتایج درخشانی را کسب نمود. ما در این مقاله به برخی از اصول مهم در طراحی سایت برای جلب اعتماد مخاطب اشاره کوتاهی نمودیم تا شما نیز آشنایی مختصری از طراحی سایت ارزان داشته باشید. یکی از موارد اساسی در طراحی سایت برانگیختن و یا جلب اعتماد مخاطب و کاربر است که با استفاده از روشهای مختلفی این کار انجام میشود. یکی از مواردی که باعث میشود تا مخاطبان پس از مشاهده وب سایت آن را ترک کنند بی اعتمادی به وب سایت است که در نحوه طراحی سایت خود را نمایان می کند.
منبع : hamyar.dev