اگر به فکر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هستید، به هیچ عنوان از تاثیرات فوقالعادهی شبکههای اجتماعی در سئو غافل نشوید چرا که فعالیت در این رسانهها، میتوانند به تنهایی یک سکوی پرتاب قدرتمند برای تجارت شما باشند. این روزها بازاریابی شبکههای اجتماعی خود به تنهایی علمی گسترده و بسیار مهم در انواع و اقسام مشاغل به شمار میروند؛ مطالعات و تحقیقاتی که توسط بسیاری از موسسات معتبر انجام شده، ثابت میکند که بسیاری از استارتآپها به لطف همین شبکههای اجتماعی(یا همان Social Media) به مقام موفقیت رسیدهاند.
از طرفی دیگر، بیش از ۹۷ درصد شرکتهای بزرگ و موفق دنیا هم درک درستی از قدرت سوشال مدیاها پیدا کردهاند و فعالیت در آنها را به عنوان یکی از پرترددترین جادههای موفقیت به حساب میآورند. مزیتهای بی حد و حصری از این شبکهها وجود دارد که باعث شده به عنوان یک بستر فوق العاده هم برای صاحبان تجارت و هم برای مشتریان شناخته شوند.شما می توانید برای مدیریت شبکه های اجتماعی کسب و کار خود نیز از شرکت سئو سایت در ارومیه کمک بگیرید.
شبکههای اجتماعی یک پل مطمئن به سمت مشتریان است
پتانسیلهای موجود در شبکههای اجتماعی(که بعضا به آنها رسانههای اجتماعی هم گفته میشود) این امکان را در اختیار بسیاری از مشاغل قرار میدهد تا بتوانند با حداقل هزینهی ممکن، پلی مطمئن به سمت و سوی مشتریان خود احداث کنند. علاوه بر این که فعالیت مستمر در سوشال مدیاها موجب برندسازی میشود، میتواند به طور مستقیم برای شما مشتریان بسیاری را جذب کند.
در بسیاری از مواقع یک صفحهی اینستاگرام میتواند عملکرد بهتری از یک وب سایت داشته باشد و دلیل اصلی آن هم، برخی امکانات شبکههای اجتماعیای مثل Instagram است.
به عنوان مثال، میتوان به برخی از این امکانات اشاره کرد:
- محتوای تصویری جذابیت بیشتری برای مخاطب خواهد داشت.
- امکان دریافت دیدگاه عموم مردم و مشتریان از طریق کامنتها وجود دارد.
- امکان برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان از طریق چت میسر میباشد.
- اشتراکگذاری مطالب در شبکههای اجتماعی بسیار سادهتر است.
- کسب اطلاعات مهم از مباحث روز را فراهم میکند.
- راهاندازی کمپینهای رایگیری و قرعهکشی با حداقل هزینهی ممکن در آن ممکن است.
تمام اینها بخشی از مزایای شبکههای اجتماعی بود. شاید بتوان رواج استفاده از تلفنهای هوشمند را، سکوی پرتابی برای همین شبکههای اجتماعی به حساب آورد. استفاده از این موبایلها در ده سال اخیر رشد شگفتانگیزی داشته و به بخشی قابل توجهی از زندگی روزمرهی مردم تبدیل شده است. پس چه بخواهید، چه نخواهید، مردم روزانه به انواع و اقسام رسانهها و شبکههای اجتماعی سر خواهند زد پس بهتر است که محصولات و برند شما هم بخشی از محتوای موجود در این شبکهها باشند.
با این حال نمیتوان منکر این مسئله شد که بسیاری دیگر از پتانسیلهای موجود در یک وب سایت، فراتر از یک صفحه تجاری در شبکههای اجتماعی است. اینجاست باید به سراغ مبحث مهم اهمیت شبکههای اجتماعی در سئو بروید.
از استراتژی سئو خود غافل نشوید
همان طور که در مقالهی آموزش مبانی سئو مطالعه کردید، برای آن که بتوانید با هجوم سیلی از مشتریان و کاربران مواجه شوید و وب سایت خود را به محبوبیت قابل توجهی نزد موتورهای جستجو از جمله گوگل برسانید، باید استراتژی مدیریت سایت خود را بر پایهی علم سئو بنا کنید؛ همان طور که از نامش هم مشخص است (Search Engine Optimization) این فرآیند باعث میشوید تا سایت شما برای موتورهای جستجو بهینه شود. بنابراین اگر به دنبال این هستید که در صفحهی نتایج جستجو به عنوان یکی از لینکهای برتر به کاربر معرفی شوید، چارهای جز پیروی از سئو ندارید.
موارد زیادی هستند که روی SEO تاثیرهای به سزایی میگذارد؛ مواردی مانند انتخاب نام دامنه، نوع هاست و سرور، اصول تولید محتوا، سئوی تکنیکال و خیلیهای دیگر، مباحثی هستند که تا به امروز راجع به آنها اطلاعات کسب کردهاید. حالا وقت آن فرا رسیده تا از اهمیت و نقش پررنگ شبکههای اجتماعی در سئو بیشتر بدانید و با اثرات مثبت آن آشنا شوید.
چرا باید از شبکههای اجتماعی برای سئو استفاده کنیم؟
پاسخی که برای این سوال مطرح میشود، مجموعهای از نکاتی است که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم. فراتر از تمام مباحثی که پیش از این اشاره شد، باید دیدتان را به این شبکهها تغییر دهید. برای این که از تاثیر مثبت شبکههای اجتماعی در سئو بهره بگیرید، لازم است تا آنها را به عنوان جامعهای از کاربران نگاه کنید. سپس، تنها کاری که باید انجام دهید این است که با آنها ارتباط برقرار کنید یا با محتواهایی که در شبکههای اجتماعی خود قرار میدهید، آنها را به سمت خود جذب کنید و سپس به وب سایتی که هستهی اصلی فعالیتهای شما در بستر اینترنت به حساب میآید، پیوند دهید.
خوشبختانه بیشتر شبکههای اجتماعی این قابلیت را دارند که کاربران را به صورت مستقیم به وب سایت شما ارجاع دهند. به همین راحتی میتوانید جامعهی عظیمی که در این شبکهها به نوعی زندگی میکنند را به سمت کسب و کار خود جذب کنید. اصطلاحا لینکهایی که از این طریق به وب سایت شما ارجاع داده میشود، لینکهای ارجاعی نامگذاری شدهاند.
طبق آمار موجود و مستند، روزانه حداقل یک میلیارد نفر به حسابهای کاربریشان در توییتر سر میزنند. این در حالی است که فیسبوک روزانه نزدیک به 2 میلیارد کاربر فعال را جذب خود کردهاست. حتی اگر از کنار کاربران چند صد میلیونی اینستاگرام و لینکدین و یوتیوب هم عبور کنیم، به راحتی و به طور کاملا رایگان برند خود را در معرض دید میلیاردها نفر قرار دادهایم. پس پتانسیل زیادی وجود دارد که حداقل چند هزار نفر از این جامعه را به وب سایت خود ارجاع دهیم؛ شاید همین مسئله، سادهترین کاربرد شبکههای اجتماعی در سئو باشد که به موجب آن، این قابلیت ایجاد میشود تا ترافیک سایت را بالا ببریم.
لینک در شبکههای اجتماعی، یک بک لینک تاثیرگذار
تصور کنید که یکی از پستهای ارسالی شما که میتواند کاربر را به وب سایتتان ارجاع دهد، هزاران لایک دریافت کند و چندین و چند بار هم به اشتراک گذاشته شود! چنین اتفاقی میتواند از منشا فوق العاده برای هجوم سیلی از کاربران به سمت سایت شما باشد و این دقیقا همان چیزی است که باید از شبکههای اجتماعی در سئو انتظار داشته باشید.
همان طور که میدانید بک لینکها از جمله عواملی هستند که نقش بسیار مهمی در سئو ایفا میکنند و باعث میشوند تا محبوبیت وب سایت نزد گوگل افزایش قابل توجهی داشته باشد. یکی از سادهترین روشهایی که برای این کار وجود دارد، استفاده از بخش استوریهای اینستاگرام است. توجه داشته باشید که لینکی که در بایو، پستها در معرض نمایش قرار میدهید، بک لینک به حساب میآید اما لینکی که از طریق استوریهای اینستاگرام کاربر را به سایت شما ارجاع میدهد، بک لینک شمرده نمیشود و از این لحاظ نمیتوان ارزشی چند برابر برای آن قائل شد.
به گفته مسئولان گوگل، شبکه اجتماعی تاثیر مستقیمی در سئو سایت ندارد
گوگل را دست کم نگیرید! این موتور جستجو و دیگر همتاهای آن مانند یاهو و بینگ بسیار باهوشتر و کاملتر از آن چیزی هستند که فکرش را میکنید. شاید برای شما عجیب باشد اما حتی تعداد لایکهایی که برند شما در شبکهی اجتماعی فیسبوک میگیرد هم میتواند باعث تاثیراتی مثبت در سئوی سایت شما بشود.
از سوشال مدیا برای محبوب کردن برند خود استفاده کنید
اگر برند شما در شبکههای اجتماعی دنبالکننده و محبوبیت بیشتری داشته باشد، چنین موضوعی از چشم موتور جستجوی گوگل هرگز دور نمیماند. به تبع همین موضوع، اگر بتوانید لایکها و کامنتهای بیشتری هم دریافت کنید، یک امتیاز دیگر به اعتبار برند خود در فضای مجازی اضافه کردهاید. تجربه ثابت کرده که موفقیت بسیاری از برندها در شبکههای اجتماعی باعث شده تا محبوبیت همان برند نزد گوگل هم بالاتر برود.
علاوه بر تمام اینها، همان طور که در بالا هم با آن اشاره کردیم، اشتراکگذاری لینکهای ارجاعی از امکاناتی مانند استوریهای اینستاگرام، میتواند ترافیک وب سایت شما را بالا ببرد.
یکی دیگر از مهمترین تاثیرهای مثبت شبکههای اجتماعی در سئو، بهینهسازی مدیاهای مختلف به خصوص تصاویر و ویدیوهای شماست. پیش از این گفتیم که درج تصاویر، ویدیو و صوت میتواند در افزایش اعتبار صفحهی مورد نزد موتورهای جستجو، نقش پررنگی را ایفا کند. برای این که بتوانید موتورهای جستجو را متوجه کنید که، این تصاویر، ویدیو یا مدیاهای صوتی مربوط به چه عبارات کلیدی و چه موضوعی هستند، راه حلهایی را ارائه دادیم.
سادهتر از تمامی این مدیاها، ایندکس کردن تصاویر در موتورهای جستجو بود؛ با استفاده از متن جایگزین(یا همان Alternative Text) که به طور خلاصه به آن خاصیت Alt هم گفته میشود، میتوانید به راحتی هر چه تمامتر مفهوم تصاویر خود را به اطلاع گوگل برسانید و آن را برای جستجوی بخش تصاویر نیز سئو کنید.
اما قضیه برای ویدیو و فایلهای صوتی کمی متفاوتتر است. امکان درج متن جایگزین برای این دو مدیا وجود ندارد از این رو راهکارهای دیگری را باید در دستور کار خود قرار دهید. برای مثال در ویدیو پیشنهاد شد که از لوگوی اختصاصی وب سایت خود به عنوان تایپوگرافی بهره ببرید و در ابتدا یا انتهای آن، ویرایشهایی را انجام دهید؛ برای مثال یک اینترو(معرفی) چند ثانیهای، میتواند پیشنهاد خوبی برای این کار باشد.
فایلهای صوتی هم چنین حالتی را دارند و پیوند آنها به عبارات کلیدی، چندان کار سادهای به شمار نمیرود. اینجاست که یکی دیگر از آثار مثبت شبکههای اجتماعی در سئو پدیدار میشود؛ تجربه نشان داده که درج ویدیوهای اختصاصی مشابه در وب سایت و شبکههای اجتماعی، میتواند گوگل را برای اعتبار بخشیدن به آن ویدیو هوشیار کند؛ این مسئله تا حدی هم برای فایلهای صوتی صدق میکند.
گوگل پلاس، عددی که هرگز شمرده نشد!
اواسط سال ۲۰۱۱ میلادی بود که شرکت گوگل شبکهی اجتماعی خودش را تحت عنوان گوگل پلاس راه اندازی کرد. این در حالی بود که شبکههای اجتماعی زیادی در آن مقطع زمانی به محبوبیت رسیده بودند و گوگل برای موفقیت، راه سختی رو پیش روی خود میدید. با این حال سیاستها و امکانات زیادی در اختیار این شرکت قرار داشت تا Google+ را به محبوبترین شبکهی اجتماعی در اقصی نقاط جهان تبدیل شود.
اولین راه پیش روی این شرکت، سیستم عامل اندروید بود که در آن مقطع زمانی، به محبوبیت کافی رسیده بود و بخش قابل توجهی از بازار تلفنهای هوشمند را تحت سلطهی خود درآورده بود. وجود نرم افزار گوگل پلاس به صورت پیش فرض روی این موبایلها، اولین چیزی بود که مردم را به فعالیت در این شبکه تشویق میکرد. رفته رفته بهروزرسانیهای زیادی برای این سوشال مدیا عرضه شد که امکانات آن را چند برابر میکرد اما هنوز راه طول و درازی پیش روی مانتین ویوییها بود. بزرگترین سد راه آنها، شبکههای اجتماعی محبوبی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام بود.
در این مقطع راهکاری در دستور کار گوگل قرار گرفت که به زعم خیلیها، آیندهی سئو را در گرو گوگل پلاس قرار میداد. شرکت گوگل برای رتبهبندی وب سایت و محتویات، اعتبار زیادی برای این شبکهی اجتماعی قائل شد و رسما تایید کرد که اشتراکگذاری مطالب در گوگل پلاس، باعث بهینهتر شدن سایتها خواهد شد.
از همین رو بسیاری از دارندگان کسب و کارهای اینترنتی به رغم میل باطنی خود مجبور شدند به این شبکهی اجتماعی روی آورند. حتی با این حال هم گوگل نتوانست از پس جدیترین رقبای خود بربیاید. مدار استقبال از شبکهی اجتماعی گوگل پلاس کاملا صعودی بود اما ضعف سیستمهای امنیتی این سرویس در سال ۲۰۱۸ میلادی، بلایی سر گوگل آورد تا مجبور شود قید گوگل پلاس را بزنند. از نخستین ماه ۲۰۱۹ میلادی، حمایت گوگل از شبکهی اجتماعیاش به حالت غیرفعال درآمد و در نتیجه، تاثیرات این شبکه اجتماعی در سئو سایتها به طرز چشمگیری کاهش یافت. بنابراین، با توجه به اینکه امروزه کاربران بسیار زیادی در حال فعالیت در شبکههایی مانند فیسبوک و توییتر هستند، پیشنهاد میکنیم که وقت زیادی برای گوگل پلاس نگذارید.
لایک، کامنت و اشتراکگذاری پستها به سئو شما کمک خواهد کرد
شاید جالب باشد که بدانید قرار دادن تصاویر در شبکههای اجتماعی هم میتواند اعتبار مازادی به آن اهدا کند. با تمام این اوصاف، اگر بتوانید کاربران را تشویق کنید که با لایک کردن و کامنت گذاشتن و همچنین اشتراکگذاری پستها، محبوبیت محتوای شما در شبکههای اجتماعی را به گوش گوگل برسانند، چند گام دیگر نسبت به بقیهی رقبای خود، پیش افتادهاید.
با استفاده از شبکههای اجتماعی به صورت کاملا رایگان میتوانید برند و محصولات خود را برای میلیونها کاربر به نمایش دربیاورید و آن را با بهترین روشهای ممکن به عموم مردم معرفی کنید. وجود برخی امکانات و ابزارها در بسیاری از شبکههای اجتماعی باعث میشود تا بتوانید اطلاعات بیشتری را به عموم مردم منتقل کنید.
اگر مردم از طریق شبکههای اجتماعی اطلاعات بیشتری از برند و محصولات شما به دست آورند، در نتیجه این امکان در اختیار شما قرار میگیرد تا راحتتر با محتواهای درون وب سایت خود برای کاربران جذابیت ایجاد کنید. وقتی شما برندینگ موفقی از طریق سوشال مدیاها داشته باشید، میتوانید بانس ریت سایت خود را پایین بیاورید و مشخصا همین موضوع، از دیگر مواردی است که میتواند اثری مثبت روی سئو داشته باشد.
از دیگر تاثیرات غیرمستقیم شبکههای اجتماعی در سئو میتوان به ارتباط راحتتر با مشتریان و عموم مردم اشاره کرد. اگر بتوانید از این امکان به بهترین شکل ممکن بهره ببرید، احتمال خیلی زیاد سیل عظیمی از مشتریان و کاربران را به سمت وب سایت خود، جاری خواهید کرد. البته برقراری ارتباط از طریق خود سایت (بخش کامنت یا تماس با ما) باید همواره امکانپذیر باشد اما مطابق آن چه که تجربه ثابت کرده، چت در شبکههای اجتماعی و قسمت کامنت در آنها، همواره از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده است.
در شبکههای اجتماعی فعالیت خود را ادامه دهید
میلیاردها کاربر فعالی که در انواع و اقسام شبکههای اجتماعی حضور دارند، میتوانند هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم شما را در بهینهسازی سایتتان، یاری کنند. توجه داشته باشید که در کنار تاثیرات مثبت شبکههای اجتماعی در سئو مزایای بازاریابی در این مدیاها هم میتواند به شکل چشمگیری کسب و کار اینترنتی شما را در مسیر موفقیت قرار دهد. هرگز از قدرت شبکههای اجتماعی غافل نشوید.
منبع : hamyar.co