یکی از مسائل مهم در ایجاد یک وبسایت استفاده از پالتهای رنگی مناسب است. امروزه رنگبندی و شکلهای زیادی در کسبوکارهای تجاری، تبلیغات و همچنین طراحی وب استفاده میشود. استفاده مناسب از رنگ و دانستن روانشناسی رنگ در طراحی سایت برای جذب مخاطب هدف، علاقهمندی خوانندگان و ترغیب آنها به بازگشت مجدد به وبسایت امری ضروری است. رنگها بر احساسات بازدیدکنندگان تاثیر میگذارند و از قدرت متقاعدکننده بالایی برخوردار هستند.
بنابراین اگر شما تصمیم گرفته باشید که یک وبسایت برای کسبوکار خود ایجاد کنید. احتمالا در هنگام طراحی ظاهر آن به رنگها توجه میکنید و برایتان سوال شده است که چگونه میتوانیم رنگهای مناسب را انتخاب کنیم؟ از کدام طرح رنگی برای استفاده در دکمهها و رنگ متن استفاده کنیم؟ و یا چه هارمونی یا ترکیب رنگ در طراحی وبسایت مناسب است؟ در این مقاله از سری مقالات آموزشی به نحوه انتخاب یک رنگ و روانشناسی آن رنگ در چیدمان وبسایت میپردازیم.
اهمیت و نقش رنگ در طراحی سایت چیست؟
زمانی که نوبت به طراحی سایت شما میرسد، انتخاب پالت رنگی مناسب یکی از مهمترین تصمیمات طراحی وب است که باید به آن توجه کرد. رنگ، شناخت برند را ۸۰٪ افزایش میدهد. به این معنی که انتخاب پالت رنگی در طراحی وب نه تنها برای مخاطبان خود جذاب است بلکه باعث به یاد ماندن آن در ذهن مخاطب میشود.
انتخاب پالت رنگی مناسب چیزی بیش از داشتن یک سایت زیبا است. رنگ تأثیر زیادی در درک ما دارد و آن را به ابزاری قدرتمند در افزایش بهرهوری سایت میکند. همچنین رنگ با تاثیر گذاری بر طراحی سایت روی درک کلی شما از یک برند تاثیر میگذارد. اگر وبسایت دارای هارمونی رنگ مناسبی نباشد، بهراحتی احساس خواهید کرد نام تجاری آن برند غیرقابل اعتماد و غیرحرفهای است. و در صورتی که آن وبسایت خدمات یا فروشی برای ارائه داشته باشد، در انجام آن احساس ناامنی میکنید و به احتمال زیاد خرید را متوقف خواهید کرد.
اصول رنگبندی وبسایت
انتخاب کردن یک رنگ مانند آبی، بسیار آسان خواهد بود. ولی باید توجه داشته باشید که برای هر پروژهای که در آن با مشتری سروکار دارید، باید سعی کنید تا حد ممکن، بسیاری از انتخابهای خود را توجیه کنید و فقط برحسب علاقه خود به این رنگ، آن را انتخاب نکنید. نکاتی که در انتخاب یک رنگ میتوانید به آنها توجه کنید، شامل:
- استفاده کردن از آنچه در دست دارید: اگر دارای لوگویی با رنگ ثابت برای برند خود هستید، این میتواند رنگ شروعکننده شما باشد.
- رنگ برندهای رقیب: اگر یکی از رقبای اصلی تجارت شما دارای رنگ نام تجاری قویایی است، تا حد ممکن آن را در پالت رنگ خود بهکار نبرید و آن را کپی نکنید.
- به مخاطب هدف خود فکر کنید: رنگ یک وبسایت آموزشی قطعا با رنگ یک فروشگاه لوازم نوزاد متفاوت است. همواره به این امر فکر کنید که چه کسانی از وبسایت شما بازدید خواهند کرد و چگونه میخواهید آن را احساس کنند.
- بازی با کلمه: اگر در تجارت مشتری شما، کلماتی وجود دارد که مرتبط است، این کلمات میتواند به شما ایدههایی برای رنگ ارائه دهد.
- از رنگهای ساده کمک بگیرید و به اندازه استفاده کنید.
- استفاده از سایتهای ارائه پالتهای رنگی پیشنهادی: بسیاری از وبسایتها هستند که میتوانید برای ایده گرفتن از آنها الهام بگیرید. مانند dribbble ، colordrop ، colourco ، Color-hex و …
چگونه از روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت استفاده کنیم؟
استفاده از رنگها بر اساس مخاطب هدفتان
اولین قدم در طراحی سایت انتخاب رنگ های اصلی وب سایت با توجه به ماهیت آن می باشد. به طور مثال اگر قصد طراحی سایت فروشگاه اینترنتی میوه را دارید، باید از رنگ های روشن و شاد استفاده کنید باید برای انتخاب رنگ های اصلی سایت به سن و یا حتی جنسیت مخاطبین نیز توجه نمایید.
طراحی سایت برای خانمها
اگر مخاطبان اصلی وب سایت شما در آینده خانم ها هستند می توانید از روانشناسی رنگ ها به سود خود استفاده کنید.
براساس یکی از نظر سنجی هایی که از تعدادی خانم صورت گرفته مشخص شد که 34 درصد خانمها به رنگ آبی 23 درصد آنها بنفش و 14 درصد به رنگ سبز علاقه دارند. همچنین مشخص گردید 33 درصد خانم ها رنگ نارنجی، 33 درصد دیگر رنگ قهوه ای و 17 درصد رنگ خاکستری را رنگهایی غیر جذاب می دانند. در نهایت، طبق نتایج این تحقیق، پیشنهاد میکنیم برای طراحی سایتهایی با مخاطبان خانم، تا جایی که امکان دارد از رنگ های نارنجی، قهوهای و خاکستری استفاده نکنید. جالب این است که بر خلاف تصور، رنگ صورتی در لیست رنگهای مورد علاقه اکثریت خانمها دیده نمی شد. در حالیکه بعضی از سایتهای آرایشی برای خانم ها از رنگ صورتی بسیار زیاد استفاده می کنند.
طراحی سایت برای آقایان
اگر قصد دارید سایتی مختص آقایان طراحی کنید و یا هدف سایت فروش ابزارآلات صنعتی است حتما به نتایج این نظرسنجی که بر روی تعدای از آقایان انجام شده دقت نمایید. طبق این نظر سنجی آقایان بیشتر به رنگ های سیاه، سبز و آبی علاقه نشان داده و هیچ حسی نسبت به رنگ های نارنجی، بنفش و قهوه ای ندارند.
انتخاب رنگ سایت با توجه به محصول و خدمت
حتی اگر مخاطب هدفمان هم کاملا مشخص باشد، باز نمیتوانیم بگوییم، چه رنگی می تواند به جذب مخاطبان کمک کند. پس اگر هدف سایت فروش ابزارآلات صنعتی است از رنگ آبی استفاده کرده و برای فروشگاه محصولات غذایی از رنگ سبز و اگر قصد طراحی سایت فروش محصولات لاکچری را دارید از ترکیب رنگ مشکی و طلایی استفاده کنید.