آژانس دیجیتال مارکتینگ هیواوب

بررسی موارد بسیار مهمی که در آینده سئو تاثیرگذارند

آینده سئو2

فهرست مطالب

در حال حاضر بیشتر وب مستران و کسانی که صاحب کسب و کارهای اینترنتی هستند به این درک رسیده‌اند که برای موفقیت در بستر وب، نیاز دارند تا سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنند اما تا چه زمانی باید این پروسه ادامه کند؟ آیا پارامترهای موتورهای جستجو برای معرفی وب سایت‌های برتر تغییر خواهد کرد؟ آینده سئو به کجا ختم خواهد شد؟ برای سئو حرفه ای سایت خود می توانید از خدمات شرکت سئو در ارومیه استفاده کنید ودر ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی آینده‌ی سئو بپردازیم.

 

چرا آینده سئو مهم است؟

 

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از وب مستران و صاحبان مشاغل آنلاین انجام می‌دهند، این است که برای بهینه‌سازی سایت خود به رعایت چند تئوری اکتفا می‌کنند. این در حالی است که تا به امروز به صورت رسمی توسط گوگل به تایید رسیده که بیش از 200 پارامتر برای تحلیل یک سایت یا یک صفحه وجود دارد. تقریبا بعید به نظر می‌رسد که برای یک محتوا یا صفحه، تمامی این پارامترها رعایت شود پس اگر سعی دارید تا سایت خود را بهینه کنید، تا حد امکان تلاشتان را به کار بگیرید که این پارامترها رعایت کرده باشید.

از طرفی دیگر، تجربه نشان داده که تمامی این معیارها مرتبا در حال تغییر هستند و همین موضوع علم سئو را به علمی غیرقطعی با شرایط متغیر تبدیل کرده است. بعضا این امکان وجود دارد که اهمیت و ارزش هر یک از این پارامترها کم و زیاد شود یا برخی از آن‌ها هم به طور کلی حذف شوند. همچنین احتمال عکس این قضیه هم وجود دارد؛ یعنی هر لحظه ممکن است که گوگل از یک معیار جدید برای رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه‌ی نتایج جستجو رونمایی کند.

بنابراین لازم که همواره خودتان را به‌روز نگه دارید و مطالعه‌ی کافی در مورد علم سئو داشته باشید تا به فردی آگاه در این زمینه تبدیل شوید. یکی از شروطی که در رابطه با این موضوع وجود دارد، این است که باید بینش و نگرش درستی به این علم داشته باشید؛ علمی که در سر تا سر دنیا، اهمیت آن روز به روز بیشتر می‌شود و کسب و کارهای بیشتری هم به سمت آن، روی می‌آورند.

پیش از هر چیزی باید به این باور برسید که سئو یک فرآیند کوتاه مدت نیست؛ اگر رسیدن به نتیجه‌ی دلخواهتان، به رغم رعایت تمامی خواسته‌های موتورهای جستجو و همچنین صرف هزینه‌های قابل توجه حدود یک سال هم طول کشید، اصلا نگران نباشید چرا که چنین چیزی در این عرصه امری عادی تلقی می‌شود؛ از طرفی دیگر برخی‌ها هم فکر می‌کنند که سئو یک پروسه‌ی موقتی است که آن دسته از افراد هم خیلی زود متوجه اشتباهشان خواهند شد.

 

مواردی که در آینده سئو تاثیر زیادی خواهند داشت

 

حالا ما به این درک رسیدیم که سئو یک فرآیند دائمی است که همواره باید به آن توجه داشته باشیم؛ از طرفی دیگر آگاه شدیم که باید به فردی صبور در این عرصه تبدیل شوید؛ اما آیا رعایت تمامی نکاتی که در حال حاضر برای سئو وجود دارد، تا سالیان سال کفایت می‌کند؟ مشخصا پاسخ منفی است. همان طور که پیش از این هم اشاره شد، پارامترهای سئو دائما در حال تغییر و انعطاف هستند اما می‌توان پیش بینی کرد که تا حدی آینده سئو به چه شکل خواهد بود و کدام معیارها در آینده، از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شوند.

 

۱- پررنگ‌تر شدن UX(تجربه‌ی کاربری) در SEO

 

پیش از این به اهمیت تجربه‌ی کاربری یا همان UX در سئو به طور مفصل طی مقاله‌ای پرداختیم. منظور از این یو ایکس(مخفف User Experience) در اصل همان حسی است که در کاربر بعد ورود به سایت شما ایجاد می‌شود؛ این که ظاهر سایت شما و رابط کاربری شما حس خوب یا حس بدی را در کاربر ایجاد کند، از تعابیر تجربه‌ی کاربری به حساب می‌‌آید.

شاید در دهه‌ی گذشته گوگل توجه چندانی به این نکته نداشت اما امروزه، اصلی‌ترین هدف این موتور جستجو این است که بهترین وب سایت را به کاربران خود معرفی کند. یکی از عواملی که می‌تواند بهترین سایت را در جستجوها تعیین کند، همین رابطه‌ی کاربری است. شاید در گذشته داشتن محتوای خوب تنها عامل مورد نیاز برای کسب محبوبیت نزد گوگل به شمار می‌آمد اما امروزه ده‌ها معیار دیگر از جمله رابط کاربری، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

 

تجربه کاربری علمی است که هر کارشناس سئو باید از آن سر در بیاورد

 

بنابراین می‌توان از UX به عنوان یکی مهم‌ترین مواردی یاد کرد که هر کارشناس سئو باید از پس آن بربیاید. گوگل تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا بتواند رفتار کاربر در سایت را شبیه‌سازی کند تا بتواند تقریبا متوجه حس او بشود؛ از همین رو، اصلا چنین خیالی نداشته باشید که گوگل در تحلیل رابطه‌ی کاربری و تجربه‌ی کاربری وب سایت شما عاجز می‌ماند.

با توجه به گسترش علم طراحی سایت و همچنین ایده‌های تازه‌ای که به صورت روزانه توسط افراد خلاق به معرض نمایش درمی‌آید، در حال حاضر شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از وب سایت و کسب و کارهای اینترنتی، صرفا با اعتنا بر تجربه‌ی کاربری بهتر، توانسته‌اند تا گوی رقابت را از رقبای خود بربایند. از همین رو انتظار می‌رود تا در آینده‌ای نزدیک گوگل اعتبار بیشتری برای مفهوم UX و حتی UI قائل شود.

از همین رو، اگر هنوز طراحی وب سایت خود را آغاز نکرده‌اید، با یک طرح دقیق برای این مفهوم حائز اهمیت ارائه دهید و آن را به نحوی قابل قبول پیاده‌سازی کنید. اگر هم کار از کار گذشته، نسبت به ایجاد اصلاحات (در صورت لزوم) اقداماتی که باید را انجام دهید. قطعا اولین کسی که از این تغییرات نفع خواهد برد، خود شما هستید.

 

۲- اهمیت روزافزون تجربه‌ی کاربری در موبایل

 

مسلما در سال‌های اخیر میزان استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند افزایش چشمگیری داشته و میزان محبوبیت این دستگاه‌ها به حدی رسیده که در ایران به صورت سالانه، به 14 میلیون دستگاه موبایل هوشمند جدید نیاز وجود دارد. البته که نیاز به اسمارت فون‌ها نه تنها در ایران، بلکه تقریبا در تمام کشورهای دنیا دارای آمار قابل توجهی است. بنابراین اگر قصد دارید کسب و کار اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید، به هیچ وجه نمی‌توانید این جامعه‌ی گسترده را نادیده بگیرید. شاید باورش برای بسیاری دشوار باشد اما بیش از نیمی از ترافیک اکثر سایت‌ها، از جانب دستگاه‌های موبایل ایجاد می‌شود. بنابراین باید به این باور برسید که کاربران موبایل بخش قابل توجهی از مشتریان یا کاربران مورد نیاز شما را تشکیل خواهند داد اما چطور می‌توان رضایت این دسته از افراد را جلب کرد؟

طراحی ریسپانسیو و سازگاری ظاهر هر سایت با صفحات نمایشگر موبایل‌ها، یکی از مهم‌ترین عواملی است که برای سئو هر سایتی باید آن را رعایت کنید. طراحی ریسپانسیو یا واکنش‌گرا، به این معنی است که تمام صفحات وب سایت شما برای انواع و اقسام نمایشگرها بهینه باشد؛ بنابراین باید بهینه‌سازی سایتتان را برای تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت‌ها، جدی بگیرید. طراحی ریسپانسیو همواره یکی از مواردی است که با گذشت زمان، در آینده سئو نیز بسیار تاثیرگذار است.

 

بیش از نیمی از ترافیک وبسایت ها از سمت موبایل است

 

بنابر آمارهای رسمی ارائه شده، در طول چند سال اخیر، همواره شاهد افزایش ترافیک سایت‌ها از جانب موبایل‌ها بوده‌ایم و انتظار می‌رود که این آمار طی سالیان آتی هم روند رو به رشد خودش را ادامه دهد. با این تفاسیر، هیچ بعید نیست که گوگل در آینده‌ای نزدیک، امتیاز و اعتبار بیشتری برای مفهوم Responsive Design در نظر بگیرد.

پیشرفت چشمگیر صنعت ساخت موبایل‌ها اخیرا به گونه‌ای بوده که خیلی‌ها را از داشتن رایانه‌های شخصی بی‌نیاز کرده است. در حال حاضر شاهد این هستیم که بسیاری از موبایل‌های هوشمند، حتی میان‌رده‌ها، از صفحه‌های نمایشگر بزرگ‌تر شش اینچ با تراکم پیکسلی بالا بهره می‌برند. از طرفی دیگر تقریبا می‌توان گفت که قدرت پردازش هیچ موبایلی برای موتورهای جستجو و حتی شبکه‌های اجتماعی چیزی کم ندارد و به همین خاطر، 70 درصد از زمانی که افراد در اینترنت وقت می‌گذرانند، به واسطه‌ی اسمارت فون‌ها است.

هیچ شکی وجود ندارد که قدرت سخت‌افزاری و محبوبیت موبایل‌ها سال به سال رو به افزایش باشد و نیازهای بیشتری از زندگی روزمره و حتی تجاری افراد را برطرف کند. پس لازم است از همین حالا، به عنوان یک وبمستر، سئوکار یا صاحب کسب و کار اینترنتی، به فکر یک سایت Mobile Friendly باشید.

 

۳- جستجوی صوتی گوگل، بازیگر جدید میدان سئو

 

یکی دیگر از مواردی که آینده سئو را به خود گره زده، جستجوی صوتی گوگل است. اگر با این مفهوم آشنایی ندارید، خیلی راحت می‌توانید از نامش متوجه شوید که دقیقا چه کاری انجام می‌دهد. جستجوی صوتی به این معنی است که به جای تایپ یک عبارت کلیدی، آن را از طریق صوت و ادای کلمات به گوگل بیان کنیم. با این حال شاید در ظاهر هیچ چیزی تفاوت ندارد و چنین چیزی صرفا کار کاربران را راحت‌تر کرده است، اما اگر به بررسی‌های بسیاری از منابع معتبر از جمله خود گوگل نگاهی بیاندازید، متوجه می‌شوید که بهینه‌سازی یا سئوی یک سایت برای جستجوی صوتی گوگل تفاوت‎‌هایی با جستجو متن دارد.

از جمله‌ی این تفاوت‌ها می‌توان به لحن افراد اشاره کرد. به این معنی که احتمالا در هنگام نگارش، تقریبا همه‌ی افراد عبارات و کلمات به همان‌گونه که هستند تایپ می‌کنند اما در زمان بیان، نوع محاوره‌ای آن‌ها بیان می‌شوند. متاسفانه یا خوشبختانه زبان کتابت با زبان محاوره در فارسی تفاوت‌های بسیار زیادی دارند و همین موضوع، اولین چالش هر وب مستر و سئو کاری برای بهینه‌سازی یک سایت در زمینه‌ی جستجوی صوتی گوگل به حساب می‌آید. پس برای حل کردن این مسئله و بهبود سئو سایت در آینده، لازم است تا برخی از محتواهای سایت خود را به شکل محاوره‌ای تایپ کنید و تا حد امکان از کلماتی که در گفتار نامانوس هستند، استفاده‌ای نداشته باشید.

یکی دیگر از عوامل مهم در جستجوی صوتی Google، این است که بیشتر کاربران برای جستجوی عبارات طولانی‌تر از این نوع جستجو استفاده می‌کنند. اگر به خاطر داشته باشید، در آموزش محتواسازی گفته شد که استفاده از تیترهای سوالی می‌تواند راهکار خوبی برای جلب توجه کاربران باشد؛ اگر هم الآن به دنبال بهینه‌سازی سایت خود برای جستجوهای صوتی هستید، بهتر است که میزان استفاده‌تان را از تیترهای سوالی افزایش دهید؛ چرا که بسیاری از جملات که در گوگل و سایر موتورهای جستجو، سرچ می‌شوند، جملات سوالی هستند.

 

در محتوا به دنبال پاسخ به سوال کاربر باشید

 

در این صورت تحقیقات نشان داده که مطالبی که سریعا به سوال پاسخ داده‌اند، از رتبه‌ی بهتری در جستجوهای صوتی عبارات سوالی برخوردار هستند. حتما برای شما هم پیش آمده که دنبال یک رستوران در نزدیکی جایی که حضور دارید، بگردید؛ با فرض این که قصد ندارید از نرم افزارهای رستوران‌های اینترنتی استفاده کنید، احتمالا عبارت «رستوران‌های نزدیک من» را جستجو می‌کنید. سرچ عبارات این چنینی، یعنی «—— نزدیک من» (به انگلیسی —- near me) درصد قابل توجهی از جستجوهای صوتی را شکل می‌دهند. پس بهتر است با الگوریتم کبوتر آشنایی داشته باشید تا بتوانید سایت خود را تا حد امکان برای جستجوهای محلی بهینه کنید؛ تجربه نشان داده که سئو محلی یکی از مهم‌ترین پارامترهای این علم به شمار می‌رود و حالا، با افزایش روزافزون جستجوهای صوتی، باید توجه بیشتری به آن داشته باشید.

این یک فرضیه نیست بلکه آمار رسمی گوگل هم آن را تایید می‌کند؛ این که جستجوهای صوتی بخش گسترده‌ای از آینده سئو را شکل خواهند داد و شما دیر یا زود مجاب خواهید شد تا وب سایتتان را برای این نوع جستجو، بهینه کنید. جستجوی صوتی گوگل در سال 2008 میلادی راه‌اندازی شد و از آن زمان تا سال گذشته‌ی میلادی، بیش از 35 برابر رشد داشته است. این رشد باعث شده تا 2 سال پیش جستجوهای صوتی بیش از 20 درصد از تمام جستجوهای گوگل را تشکیل بدهد. از طرفی دیگر اگر فکر می‌کنید که این نوع جستجو به کاربران موبایل‌های هوشمند محدود می‌شود، سخت در اشتباه هستید؛ طبق آمار ارائه شده بیش از 20 درصد از کاربران ویندوز 10 هم از جستجوی صوتی برای سرچ‌های خود استفاده می‌کنند.

چنین آمارهایی محرز می‌سازد که جستجوهای صوتی همین امروز هم از اهمیت بسیار زیادی در علم سئو دارد و گوگل ارزش بالایی برای آن قائل می‌شود. می‌توانید اطمینان داشته باشید که در آینده، ارزش و اهمیت این نوع جستجو با افزایش چشمگیری مواجه خواهد شد و مجبور می‌شوید که محتواهای متناسبی برای جستجوهای صوتی در وب سایت خود قرار دهید.

 

۴- بیشتر شدن اهمیت برند برای گوگل در آینده سئو

 

حتی همین امروز هم بدون در نظر گرفتن تمامی مبانی علم سئو، برند بودن اهمیت زیادی در موفقیت یک کسب و کار اینترنتی دارد. با این وجود، تحقیقات نشان می‌دهد که گوگل به هر بهانه‌ای سعی می‌کند تا اعتبار بیشتری به برندها اهدا کند. یعنی با توجه به این که برند شما دقیقا به چه میزانی در گوگل جستجو می‌شوند، یا عملکرد آن در شبکه‌های اجتماعی و همچنین میزان استفاده از نام برند شما در سایر سایت‌ها، می‌تواند در آینده‌ای نزدیک یکی از مهم‌ترین و باارزش‌ترین برگ‌های برنده‌ی شما در زمینه‌ی سئو و در نتیجه موفقیت کسب و کار آنلاینتان باشد.

 

۵- کم‌اهمیت شدن بک‌لینک‌ها

 

پیش از این بررسی که یکی از اشتباهات رایجی که در سئو بسیاری از سایت‌ها وجود دارد، وابستگی بیش از حد به بک لینک‌ها است. خیلی‌ها بر این باورند که تنها با تبلیغات و گرفتن بک لینک می‌توانند به نتیجه‌ی دلخواه خود در فضای مجازی برسند اما این طور نیست. بک لینک، تنها یکی از معیارهای سئو به حساب می‌آید و خود به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

از طرفی دیگر این انتظار وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک از اهمیت بک‌لینک کاسته شود؛ چرا؟ چون گوگل همواره بر این است تا بهترین سایت را به کاربران خود معرفی کند. طبیعتا این که یک وب سایت، بک لینک‌های بیشتری داشته باشد، می‌تواند به معنی اعتبار بالاتر آن باشد اما از جایی که امروزه بک لینک در بیشتر مواقع در جهت تبلیغات و صرفا بالا بردن میزان بازدید مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمی‌تواند معیار چندان با ارزشی برای معرفی سایت‌های برتر در نتیجه‌ی یک جستجو باشد.

 

از اهمیت بک لینک ها کم خواهد شد، ولی آن ها حذف نشدنی هستند

 

با این حال، بعید به نظر می‌رسد که روزی بک لینک از پارامترهای سئو به طور کلی حذف شود اما با توجه به سیاست‌های اخیر گوگل، انتظار می‌رود که از ارزش آن در آینده‌ای نزدیک، کاسته شود. پس باید سعی کنید محتواهایی تولید کنید که بدون نیاز به بک لینک موفق به کسب رتبه‌های خوبی در صفحه‌ی نتایج جستجوی گوگل بشوند و به جای لینک گرفتن از دیگر سایت‌ها، به لطف محتویات خوب، سرعت بالای سایت، تجربه‌ی کاربری لذت‌بخش و امثال این‌ها به موفقیت در فضای مجازی برسید.

 

سایت خود را برای آینده، سئو کنید

 

همان طور که می‌دانید، تمامی مواردی که مطالعه کردید در حال حاضر هم از معیارهای حائز اهمیت در علم سئو به حساب می‌آیند اما انتظار می‌رود تا در آینده، میزان ارزشی که گوگل برای آن‌ها قائل می‌شود، تن به تغییر دهد. بهترین تصمیمی که در چنین شرایطی می‌توانید بگیرید این است که از همین حالا در سیاست‌ها و استراتژی‌های وب سایت خود از اهمیت گفته‌های بالا غافل نشوید. از طرفی دیگر هم، همیشه به خاطر داشته باشید که این که یک سئوکار موفق باشید، لازم است همواره از کوچک‌ترین تغییرات در این علم مطلع شوید و برای این کار هم چاره‌ای جز مطالعه‌ی مداوم ندارید.

 

منبع : hamyar.co

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *